lördag 3 mars 2018

Ull: Babyidea Wool Hour Longies (långa byxor) numera ManyMonths Wool Hour Longies Diaper Pants

Babyideas Wool Hour Longies (numera ManyMonths)  är gjorda av två lager 100% ribbstickad merinoull. Certificerad enligt högsta ekologiska krav Global Organic Textile Standard (GOTS). Rättvist och samvetsgrant tillverkare i Kina. Designade i Finland
De långa benen gör att dessa kan användas både som "vanliga" byxor och som blöjbyxa. Muddarna i benen går att vika upp, vilket ger längre användningstid.
De är höga i midjan och håller barnet varm om magen och minskar risk för läckage. På insidan i midjan finns ett hål, där kan man trä i resår om man önskar.

För att funka som vattenavstötande blöjbyxor behöver byxan återfettas då och då (Jag gör det själv ganska sällan, bara efter tvätt, och tvättar gör jag sällan, bara då de inte känns riktigt fräscha ens efter vädring)
Ull är perfekt för den som behöver en blöjbyxa som andas, men ändå inte släpper igenom det blöta.
Byxorna tvättas för hand eller i maskin på ullprogram (max 30grader) med ulltvättmedel.

Passar bra över formsydda blöjor eller vikblöjor, men även som byxa över PUL-skal/pocket/AIO som extra säkerhet.

Finns i flera färger och de nyare ManyMonths med dubbelnamn i färgen är vändbara. Det finns även med knälappar, perfekt för krypande barn.

Äldre storlekar:

XS 0-2/3 månader

S 2-4/6 månader

M 4/6-12/14 månader

L 12/14-24 månader

Och nu heter storlekarna:
Miracle/ Newcomer preemie: nyfödd till ca 3-4 mån
Charmer: 3-6/9 månader
Explorer: 6-12/18 månader
Adventurer plus: 1-4 år

Babyidea strl: L


Positivt:
+Varma och sköna, men andas så de ej blir svettiga
+Höga och rymmer de flesta blöjor

Negativt:
-Lite väl höga kanske

Mitt utlåtande:
Jag både gillar och gillar inte hur höga de är. Perfekt en sval/kall natt, men lite för höga en varmare dag. Vi har använt dessa som pyjamas över en formsydd, men även dagtid till formsydda. Och som vanlig byxa över AIO. Nu när lillan är blöjfri tycker jag de blir lite väl höga, ännu värre än förut när ingen blöja fyller ut. Men de är sköna som byxor och lillan gillar dem.
Jag tycker priset är rätt bra för att vara 100% ull (och priset varierar lite vilken modell man vill ha, dyrare med knälappar tex.). Och de är snygga och har hållit tätt bra. Jag har några som filtat sig i grenen och håller tätt väldigt bra. Och de brukar bli täta av kurning. Även om de inte känns jättetjocka, men är ändå 2 lager tunt stickat. Riktigt bra byxor med andra ord, om än lite höga i midjan då, men jag har vikt ner dem ibland.

Inköpsställen:
http://knyt-an.se
http://www.babyrino.se
http://www.kokobello.se
http://www.lillaeko.se
www.tygbolaget.se
http://www.tygblojan.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar